Iniciem aquest blog d’Acesco amb la intenció de comunicar-nos amb tothom que vulgui estar al cas del nostre Projecte i de les noves formes d’educar que hi anirem mostrant. Aquest nou Projecte va lligat sens dubte a una paraula: EMPREMTA.

“Un projecte de futur” és una frase que vam crear ja fa més de dos anys, en arribar a l’escola. Cal dir que ara podem dir que ja és un projecte de present, malgrat no estar sinó en les seves primeres fases. En aquest resum, voldria ressaltar alguns objectius clars de la nova Acesco i formular alguns canvis que ja s’han produït, amb la intenció que qualsevol família que llegeixi això pugui entendre qui som, què fem i cap a on anem.

1. És un objectiu primordial fer d’Acesco una escola innovadora, que es forma any rere any i que busca noves formes d’ensenyar per ser una escola plenament del segle XXI

2. Educar alumnes integralment i preparar-los per a viure cada circumstància en què es puguin trobar és un      dels principis que dona sentit a la nostra important tasca.

3.Igualment, i no menys important, és un objectiu d’Acesco despertar la intel·ligència de cada alumne/persona. Entenent per intel·ligència no un magnitud numèrica, sinó un tipus de competència que tot alumne té, de diferent manera: hi ha alumnes amb més intel·ligència matemàtica, o lingüística, o bé cinestèsica, artística, espiritual… en la línia de les IIMM de Gardner.

 4. La creació d’un “Clima nou” de relacions i de comunicació dins la nostra comunitat de personal docent i no docent, d’alumnes i de famílies. Aquest és un objectiu derivat de la diagnosi d’escola, formulat al llarg de l’any 2019. En aquest “nou Clima”, l’Educació i l’Aprenentatge dels alumnes són objectius de primeríssim nivell. 

5. Si volem esdevenir una escola posada al dia i alineada amb les escoles innovadores del nostre voltant, la Diversificació de formes d’ensenyar, d’aprendre i d’avaluar és un dels punts més importants en aquest procés; i segurament dels més difícils. El Treball Cooperatiu, el Treball per Projectes, la reducció del concepte deures per casa, la multiplicitat de formes d’avaluar…són alguns dels elements d’innovació que anem reforçant a l’escola.

6.Cal crear nous espais d’aprenentatge, i formular dinàmiques escolars no conegudes prèviament a Parets. La construcció d’espais com el nostre “Leonardo da Vinci”, on els alumnes, treballant col·laborativament, són capaços de generar projectes diversos, de principi a fi, connectats amb el currículum interdisciplinari o globalitzat, emprant eines tecnològiques com la robòtica, la impressió 3D… tot plegat fa que puguem dir que l’escola s’adapta a un  present que sovint va massa pel davant de l’escola tradicional.

7. No voldria acabar aquesta enumeració -que no pretén abastar tota la innovació iniciada- sense posar l’èmfasi en la nostra voluntat de parlar amb les famílies tot sovint, al despatx de tutoria o del Director, i a la porta de l’escola. Convidar-los a escoltar la presentació de projectes, a les festes escolars, captar la seva opinió, les seves crítiques, les seves felicitacions, forma part indisoluble de la nostra feina. Som conscients que junts, famílies i professionals, tenim una potència educadora enorme. Posem-la al servei dels seus fills/es, dels nostres alumnes!

8. ACESCO vol ser una escola de servei a les famílies, atenta a les seves necessitats: menjador amb alimentació d’alta qualitat; extraescolars amb valor afegit, que donin major sentit al temps de lleure dels alumnes; summer camps que permetin aprendre anglès en un espai de lleure total; servei de venda llibres a l’abast de les famílies. Vull recordar aquí la gran tasca del personal no docent d’Acesco, que serveix a moltes d’aquestes activitats. Tenim una llarga vocació familiar, i ens esforcem a millorar any rere any.

 

Crec que amb aquest breu text puc resumir en certa manera el que constitueix la nostra feina de cada dia, les nostres ocupacions, reunions i moments per pensar com serà Acesco demà i el 2025. M’agradarà sentir que són conscients que Acesco és un gran grup de persones que treballem junts cada dia per avançar junts. Amb quins objectius? Merèixer la seva confiança, i fer-ho de la mà d’un projecte engrescador.

 

Continuarem generant Projecte de futur!

Lluís González

Director d’Acesco

direccio@acesco.cat

Compartir

Altres notícies

Veure totes