La importància d’aprendre idiomes

Aprendre idiomes des de ben petit facilita la comunicació i fa que l’aprenentatge sigui molt més natural. Durant els primers anys de vida, el cervell del nen/a funciona com una esponja, així que és un molt bon moment per aprendre idiomes. A aquesta edat primerenca, el nen pot aprendre un altre idioma de forma gairebé innata, fent que el procés d’aprenentatge d’un segon idioma sigui gairebé tan important com el del primer. 

A ACESCO, i dintre de la nostra Empremta global, creiem que els 3 anys constitueixen l’edat òptima per a iniciar-se en l’anglès. Treballem amb materials audiovisuals, flashcards, jocs, cançons i contes. Aprendre aquest nou idioma ajudarà a exercitar la memòria a llarg termini, ja que és un bon exercici d’entrenament mental. La ment es tornarà més flexible i creativa, el nen adquirirà major rapidesa mental i milloraran les seves habilitats de resolució de problemes i exercicis. Saber una segona llengua estrangera no només ajudarà el nen/a en la vida personal; també ho farà en la vida professional, eliminant barreres en el camp de la comunicació i convidant-lo a relacionar-se amb persones de diferents nacionalitats. 

Estem en un món cada vegada més globalitzat i connectat, en el qual, a dia d’avui, saber anglès ha acabat sent imprescindible en gairebé tots els sectors. Amb l’aprenentatge de l’anglès, a poc a poc, el seu fill/a començarà a entendre els dibuixos animats, cançons, pel·lícules, etc., en aquest idioma. A l’etapa d’Educació Infantil, a través del joc i de manera lúdica i divertida, els nens estaran preparant el seu futur sense adonar-se.

Què oferim a la nostra escola?

La nostra escola ofereix l’aprenentatge de 3 llengües estrangeres (anglès, alemany i francès). A P3 comencen a aprendre les rutines diàries en anglès, i durant tota l’etapa d’educació infantil fan 3 hores d’anglès a la setmana. Una d’aquestes hores la dediquem al mètode Artigal, un mètode basat en l’aprenentatge de l’anglès a través dels contes. Ja un cop a primària, sumaran 1 hora més i passaran a fer 4 hores d’anglès competencial a la setmana, més 1 hora de Cambridge. Som una escola preparadora d’exàmens oficials de Cambridge i els nens comencen a fer aquestes proves a 2n de primària; proves que els preparen per a aconseguir l’objectiu final: obtenir el First Certificate en acabar 4t d’ESO.

A més a més, a primària fem projectes lúdics i innovadors en anglès; projectes que anomenem “espais” o “clubs”, on els alumnes tenen la possibilitat de conèixer la cultura anglesa i fer teatre en anglès, entre d’altres. A Cicle Superior, implementem el concepte AICLE, basat en l’estudi de diferents matèries, com ara la plàstica i les ciències naturals, fent servir l’anglès com a llengua vehicular. Igualment, la nostra escola ofereix també un casal d’estiu en anglès, moment ideal per consolidar tot allò que han après durant el curs, gaudir de l’estiu amb els seus amics i practicar l’anglès.

Pel que fa a l’ESO, els alumnes continuen fent 4 hores d’anglès a la setmana, fomentant especialment l’expressió oral, fent obres de teatre i exposicions en anglès. Els/les alumnes es preparen també per exàmens oficials de Cambridge, en aquest cas pels nivells KET, PET i FCE. A més a més, porten a terme el projecte E-twinning, durant el qual s’envien treballs i comunicacions amb alumnes d’altres països, tenen possibilitat d’obtenir el Diploma Dual i en un futur adquirir el batxillerat americà (el Diploma Dual és un projecte que permet, als/les alumnes que ho desitgin, obtenir el títol de Batxillerat del seu país i alhora l’americà. A part de desenvolupar les habilitats lingüístiques de la llengua, també s’hi potencia molt l’autonomia i les habilitats tecnològiques.) Per últim, els alumnes d’Acesco tenen l’oportunitat de participar en el projecte d’Erasmus+ i culminar d’alguna manera tot allò que han après a escola amb estades a l’estranger.

Tot plegat, un Projecte que cada cop és més complet, al servei d’uns alumnes amb noves necessitats i competències per al segle XXI.

 

Marta Mateo

Mestra especialista d’Anglès

                   

Compartir

Altres notícies

Veure totes