Aquest curs hem posat en marxa la nostra nova aula-matèria, que hem anomenat “Espai Leonardo da Vinci”.

Una aula-matèria és una aula que es diferencia amb una de convencional en què aquesta ha estat dissenyada amb la finalitat de desenvolupar unes determinades competències i facilitar, així, l’aprenentatge de les mateixes. En una aula-matèria trobem l’espai, la distribució de l’alumnat i el material específic que la matèria necessita, perquè l’alumnat desenvolupi un aprenentatge idoni i complet en aquest àmbit.

Hem batejat la nostra nova aula amb el nom de l’artista i inventor més polifacètic de tots els temps, Leonardo da Vinci. La seva essència representa a la perfecció la funcionalitat polivalent d’aquest nou espai de la nostra l’escola. La nova aula està dividida en dos espais principals, un és l’espai DIY i l’altre és l’espai tecnològic, d’aquest últim compartirem els detalls en una propera publicació. En aquest article ens centrarem únicament en l’espai DIY.

Projecte de centre “Do it yourself”

A l’Espai Leonardo da Vinci portem a terme el projecte de centre “Do it yourself”, que significa fes-ho tu mateix. Aquest projecte té com a objectiu principal que l’alumnat de totes les etapes desenvolupi la capacitat d’autonomia i l’actitud curiosa i creativa.

La distribució de l’espai “Do it yourself”

L’Espai Leonardo da Vinci està format per cinc subespais: disseny i creació, volum i reciclat, fils i l’espai d’autonomia domèstica.

A l’espai de disseny i creació és on flueixen les idees i neixen les propostes artístiques. 

En el següent espai, el de volum i reciclatge és on es realitzen les construccions tridimensionals i on es dóna una segona vida o segon ús als materials, reciclant els mateixos i contribuint a la cura del medi ambient. 

L’espai fils és l’espai que disposem de costura, on l’alumnat aprèn i experimenta amb màquines de cosir, fils, llanes, teles i material propi del disseny de peces de roba i moda. 

I l’últim espai, l’anomenem espai d’autonomia domèstica, on trobem una planxa, una rentadora, assecadora i una cuina totalment equipada amb els estris i electrodomèstics habituals. Amb aquest últim racó, promovem sobretot, una formació integral per a la vida i també, una exploració entorn a la passió culinària, sobretot a la nostra extraescolar de cuina.

La nostra nova aula és un espai espectacular per deixar volar la nostra imaginació, per aprendre, experimentar, gaudir i crear.

Irene Garrido Reinaldos

Mestra d’Educació Visual i Plàstica

                                      

Compartir

Altres notícies

Veure totes